Skip to main content

Over FUSO

De in de Japanse stad Tokio gevestigde Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation (MFTBC) biedt een uitgebreid assortiment betrouwbare en hoogwaardige bedrijfswagen en autobussen aan. MFTBC beschikt over meer dan 80 jaar ervaring als fabrikant van vrachtwagens en autobussen, die begon met de productie van de eerste bus voor het personenvervoer B46 in 1932.
Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation
De in Kawasaki (Japan) gevestigde Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corporation is een van de meest vooraanstaande aanbieders van bedrijfswagens in Azië en een integraal onderdeel van Daimler AG. Met een deelneming van 89,3 % is Daimler AG naast Mitsubishi Corporation (10,7 %) de belangrijkste aandeelhouder.

FUSO is binnen Daimler Truck Group verantwoordelijk voor lichte vrachtwagens met een toegestaan totaalgewicht van tot 8,55 ton. Alleen al in Azië worden elk jaar rond 140.000 Canter-eenheden gemaakt en over de hele wereld verkocht.
Ontwikkeld in Japan, gebouwd in Europa
Met elk jaar meer dan 150.000 verkochte eenheden is de Canter de wereldwijde bestseller van Daimler Trucks. Vanuit de fabriek in Tramagal/Portugal wordt het model naar meer dan dertig landen uitgeleverd. De speciale eigenschappen van de Canter zijn: efficiëntie, comfort en veelzijdigheid: zo kunt u kiezen uit onder andere drie gewichtsvarianten, drie cabines, drie vermogensklassen, twee transmissies en uitvoeringen met de besturing rechts of links.
Gemaakt in Europa voor Europa
FUSO is met de Canter in het segment van 3,5 tot 8,55 ton in meer dan dertig landen vertegenwoordigd. De verkoop- en aftersalesafdelingen zijn gevestigd in Stuttgart in Duitsland.
De Canter wordt voor de Europese markten in Tramagal (Portugal) geproduceerd; meer dan de helft van de in het model gemonteerde componenten en onderdelen wordt in Europa gemaakt.
Meer dan 800 servicepunten door heel Europa zorgen ervoor dat onze klanten altijd mobiel blijven.
FUSO in Europa
Met zijn Canter is Fuso aanwezig in meer dan 30 Europese landen in de segmenten van 3.5 tot 7.5 ton. De hoofdzetel – zowel commercieel, als naverkoop - voor Europa is gevestigd in Stuttgart (Duitsland). De Canter wordt exclusief voor de Europese markt geproduceerd in de fabriek in Tramagal (Portugal). Meer dan de helft van de onderdelen van de voertuigen zijn afkomstig van Europese leveranciers. Meer dan 900 servicepunten overal in Europa helpen u steeds op weg.
Fuso bedrijfswagens